Iskalnik

Obvestilo o rednem popisu vodomerov v času epidemije

Obvestilo o rednem popisu vodomerov v času epidemije

Obveščamo vas, da v skladu z usmeritvami Vlade Republike Slovenije z namenom preprečevanja širjenja novega koronavirusa do preklica ne bomo izvajali rednega popisa vodomerov, ki se nahajajo v notranjosti prostorov. 

Redni popisi vodomerov, ki se nahajajo na prostem, bodo izvedeni, če bo omogočen dostop in bo ob tem možno upoštevati vsa priporočila NIJZ glede preprečevanja širjenja virusa.

Glede na to, da se je poraba vode v teh razmerah na veliko odjemnih mest zelo spremenila, vas vabimo, da nam mesečno sporočate stanje vodomera preko portala eProdnik (več o portalu eProdnik). Stanje je treba sporočiti do zadnjega dneva v mesecu, da ga lahko upoštevamo pri obračunu za tisti mesec.

Lahko pa nam ob spremenjeni porabi sporočite tudi spremembo akontacije, da se izognemo prevelikim razlikam ob naslednjem poračunu.

Če nam stanja vodomera oziroma spremembe mesečne akontacije ne boste posredovali, bomo obračunali akontacijo na podlagi porabe v preteklem obračunskem obdobju, ob naslednjem rednem odčitku oziroma sporočenem stanju pa bo opravljen poračun.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

 

 

Oblikovanje in izvedba: ENKI