Iskalnik

Poezija vode

Čista pitna voda, čista poezija

Voda je eden najpomembnejših virov življenja. Ljudje se pomena čiste pitne vode pogosto zavemo šele takrat, ko je nimamo na voljo. K sreči živimo na območju, kjer je pitne vode dovolj, odlikuje pa jo tudi odlična kakovost! Se pomembnosti tega dejstva sploh zavedamo?

Logotip Poezija vode
Začutimo moč poezije vode.

V ta namen želimo poglobiti zavest o pomenu te dragocene tekočine. Voda je premnogim umetniškim dušam že tisočletja služila kot eden najpogostejših in najglobljih navdihov, zato jo v naši kampanji »Čista pitna voda, čista poezija« neposredno povezujemo s poezijo. S pomočjo čudovitih verzov si želimo, da bi ljudje za trenutek obstali in začutili moč vode skozi moč besede.

"Obliznila je kamen in napojila ptico, objela žalujkine veje in že smuknila v vrtinec in vedno in znova in še. Voda."

"... in tekla je dalje. Ne meneč se za hrepenenja in ljubezni ... le tekla in poljubljala tolmune."

K varovanju vodnih virov nas vodi neustavljiva odgovornost, zato spodbujamo pitje vode iz pipe, varčno in spoštljivo ravnanje s čisto pitno vodo in odgovoren odnos do okolja, v katerem živimo.

Da imamo čisto pitno vodo lahko za samoumevno, se intenzivno trudimo zagotavljati z rednim in kakovostnim vzdrževanjem ter obnavljanjem vodovodnega sistema. Voda iz javnega vodovoda je varna in kakovostna, tako v naših domovih, kot tudi tista, ki priteče iz pitnikov, ki so na voljo v občinah Domžale in Mengeš. Seznam pitnikov si lahko ogledate tukaj. Vabimo vas, da se osvežite iz pitnika in srce pa napolnite s poezijo vode.

Ne spreglejte

Izkop pred polaganjem kanalizacije

Obnove vodovodnega in kanalizacijskega omrežja - zapore cest

V ponedeljek, 10. 6. 2024, se pričnejo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji na Javorjevi ulici v Domžalah.

Preberi vse
Oblikovanje in izvedba: ENKI