Iskalnik

Družbena odgovornost

Družbena odgovornost

Družbena odgovornost je, po definiciji ISO standarda 26000, odgovornost organizacije za vplive njenih odločitev in dejavnosti na družbo in okolje, ki med drugim skozi pregledno ter etično ravnanje prispeva k trajnostnemu razvoju, vključujoč zdravje in blaginjo družbe.

Slika prikazuje logotip poezija vode - pipo, iz katere prihajata kapljici vode, z napisom Pitna voda - čista poezija.
Čista pitna voda, čista poezija.

Komunalna dejavnost že sama po sebi narekuje družbeno odgovorno delovanje. V našem podjetju nenehno gradimo na kakovostni družbeno odgovorni interakciji z mnogovrstnimi javnostmi tako preko rednega opravljanja javne komunalne službe kot tudi posebnih kampanj, ki dodatno opozarjajo na različna področja naših dejavnosti.

Ocenjujemo, da se je med našimi uporabniki v zadnjem desetletju zgodil velik preskok v miselnosti in seveda dejanjih. Ločevanje odpadkov je praktično postalo neizogiben del njihovega vsakdana. Z zavedanjem o dejstvu, kakšno srečo imamo, da živimo na območju, kjer je dovolj kakovostne, čiste in varne pitne vode, pa je tudi ravnanje s čisto pitno vodo bolj varčno in spoštljivo.

Tako večino našega dela usmerjamo v interaktivne, zabavne in predvsem poučne projekte z otroki v vrtcih in šolah. Prepričani smo namreč, da je odgovoren odnos do okolja potrebno začeti razvijati pri najmlajših članih naše družbe, ki pa s svojim odprtim duhom zagnano prenašajo ta sporočila naprej.

Skupaj s številnimi slovenskimi komunalnimi podjetji smo pridruženi pobudi Skupaj za boljšo družbo, ki je nastala pod okriljem Zbornice komunalnega gospodarstva, in z njo sporočamo, da nam ni vseeno, v kakšni družbi živimo sami in tudi naši nasledniki.

SKUPAJ ZA BOLJŠO DRUŽBO

V skrbi za družbo, v kateri živimo, smo se mnoga slovenska komunalna podjetja pridružila pobudi Skupaj za boljšo družbo, ki je nastala pod okriljem Zbornice komunalnega gospodarstva.

Naša skupna cilja sta:

  • Spodbujati preprečevanje nastajanja odpadkov, ponovno uporabo in odgovorno potrošnjo. Spodbujamo ponovno uporabo – podarjanje, prodajo ali zamenjavo predmetov, ki jih občani ne potrebujejo več. Zmanjšati želimo količine odpadkov (predvsem) zavržene hrane. Spodbujati želimo premišljeno in do sebe, okolja ter denarnice odgovorno potrošništvo.
  • Ohranjati vodne vire in prebivalce spodbujati k pitju pitne vode.  Prebivalce želimo spodbuditi k pitju vode iz pipe in tako preprečiti proizvajanje dodatnih odpadkov, ki obremenjujejo naše okolje, in hkrati ohranjati naše naravne vire.

Naš glavni cilj pa je prispevati k boljši družbi, odgovornejšemu ravnanju in spremembam na bolje za vse nas. Prizadevamo si spodbujati trajnostno gospodarstvo, odgovornejšo potrošnjo in ohranjanje naravnih virov.

SODELOVANJE S ŠOLAMI

Starejšim osnovnošolcem z veseljem predstavimo Center za ravnanje z odpadki v Dobu, kjer si lahko ogledajo postopke ravnanja z odpadki. Prav tako smo veseli vsakega obiska osnovnošolcev v sektorju vodovod, kjer jim predstavimo sistem vodoskrbe – pot vode od vodnega vira do domače pipe.

POEZIJA VODE

Pravega pomena čiste pitne vode se zavemo šele, ko je ni na voljo. Se sploh zavedamo, kako srečni smo lahko, da živimo na območju, kjer je čiste pitne vode dovolj, obenem pa jo odlikuje tudi odlična kakovost? V našem podjetju si prizadevamo sporočilo o pomenu moči vode prenesti v čim več src, več si lahko ogledate na povezavi: POEZIJA VODE.

Ne spreglejte

Obnove vodovodnega in kanalizacijskega omrežja - zapore cest

V ponedeljek, 8. 11. 2021, se pričnejo investicijsko vzdrževalna dela vodovodu in kanalizaciji po Petrovčevi ulici na Rodici.

Preberi vse
Oblikovanje in izvedba: ENKI