Iskalnik

Grini

Grini

Nadvse priljubljeno bitje s planeta Prodnica je vesoljček Grini. Vedno nasmejan, dobrovoljen in pripravljen na aktivno varovanje okolja. Najbolj pri srcu so mu njegovi najmlajši pomočniki pri varovanju okolja, radovedni in nadvse pametni otroci v vrtcih ter nižjih razredih osnovne šole.

Na sliki je maskota Grini ob zabojniku za ločeno zbiranje papirja.

Skupaj namreč na interaktiven, zabaven in poučen način razmišljajo o ločevanju odpadkov, v kateri zabojnik spadajo posamezne vrste odpadkov, kaj je do okolja prijazno obnašanje in kaj se ne spodobi. Grini je naravnost navdušen nad ozaveščenostjo otrok in jim je pri vsakršnih vprašanjih o okolju v pomoč. Otroci pa imajo Grinija strašansko radi, saj je prijazen, okrogel in zelen.

O Griniju lahko vse izveste na njegovi lastni spletni strani www.grini.si, ki je v letu 2015 za svoje vsebine in način komunikacije z otroki prejela časten poklon – v kategoriji odličnosti digitalnih vsebin za otroke med 4 in 12 let se je uvrstila v veliki finale nagrade Netko. Žirija je bila posebej pozorna na spletne vsebine, ki imajo pozitiven vpliv na otroke (spodbujajo njihovo kreativnost, domišljijo, participacijo, jim ustvarjajo nove priložnosti, razvijajo njihove sposobnosti, jih izobražujejo ali informirajo ipd).

Uvrstitev v finale nam potrjuje, da svoje delo opravljamo kakovostno, vzdigujemo raven zavedanja varstva okolja pri najbolj dovzetnih srcih in od naših otrok prejemamo zelo pozitivne povratne informacije!

Ne spreglejte

Obnove vodovodnega in kanalizacijskega omrežja - zapore cest

V ponedeljek, 27. 9. 2021, se pričnejo investicijsko vzdrževalna dela na Vegovi ulici v Moravčah in na črpališču v Dragomlju.

Preberi vse
Oblikovanje in izvedba: ENKI