Iskalnik

Sodelovali smo na delavnici »E-odpadki in naše okolje« na Srednji šole Domžale

Sodelovali smo na delavnici »E-odpadki in naše okolje« na Srednji šole Domžale

Dijaki so izvedeli, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. 

V sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki s sloganom E-cikliraj družba ZEOS, d.o.o. nadaljuje s serijo eko delavnic z naslovom »E-odpadki in naše okolje«. Delavnico so izvedli tudi na Srednji šoli Domžale, kjer smo z veseljem sodelovali.

Dijake 2. in 3. letnika smo na zabaven način poučili o pravilnem ravnanju s starimi aparati. Na delavnici so se dijaki spoznali z dejstvom, zakaj je pomembno, da se e-odpadke in odpadne baterije E-ciklira. Razdeljeni na štiri omizja so iskali odgovore ter rešitve na področju e-odpadkov, ki so jih na koncu tudi predstavili vsem zbranim. Tekmovali so v kvizu in oblikovali domiselne slogane, ki pozivajo potrošnike k E-cikliranju:

  • Ni važn' al' si st'r al' ml'd, E-ciklirat mor'š zn't!
  • E-cikliraj, profitiraj!
  • E-cikliraj, E-zbiraj, E-motiviraj!
  • E-cikliraj tudi ti in poskrbi, da narava dolgo še živi!

Prepričani smo, da so se na delavnici dijaki naučili marsikaj novega, predvsem pa začeli razmišljati o problematiki nepravilnega odlaganja e-odpadkov. Nepravilno odlaganje e-odpadkov in baterij namreč povzroči onesnaženje okolja z nevarnimi snovmi, ki škodujejo okolju, ljudem in živalim, dragocene sekundarne surovine pa se za vedno izgubijo.

Kje lahko oddate e-odpadke in odpadne baterije si lahko preberete tukaj.

Oblikovanje in izvedba: ENKI