Iskalnik

Privoščite si osvežitev s čisto pitno vodo iz pitnika

Privoščite si osvežitev s čisto pitno vodo iz pitnika

V vročih poletnih dneh je nujno zadostno uživanje brezalkolnih pijač, najbolj priporočljivo je uživanje vode. Med opravki po mestu ali preživljanju prostega časa v naravi je zato osvežitev na enem izmed pitnikov, ki nudijo svežo in čisto pitno vodo, še kako dobrodošla.

V pitnike priteka voda iz javnega vodovodnega sistema, zato je uživanje te vode ravno tako varno, kot uživanje vode iz pipe doma. Vsi pitniki so postavljeni v bližini vodovodnega sistema, da se voda ne zadržuje predolgo v ceveh in se v običajnih razmerah ne segreva. V obdobju dalj časa trajajočih visokih temperatur pa je priporočljivo vodo iz pitnika pred pitjem toliko iztočiti, da iz pipe priteče sveža voda.

Pitniki so v občinah Domžale in Mengeš na voljo na najbolj obiskanih mestih, in sicer v središču Domžal (na avtobusni postaji in na Kolodvorski ulici pred študentskim servisom), ob Kamniški Bistrici in pod Šumberkom ter na nekaterih igriščih. V občini Mengeš so na voljo trije pitniki, in sicer v športnem parku pri teniških igriščih, pri zajetju Pristava na Ropretovi cesti in na Mengeškem polju pri kapelici.

Vse lokacije pitnikov v občinah Domžale in Mengeš si lahko ogledate tukaj.

Oblikovanje in izvedba: ENKI