Iskalnik

Podelitev nagrad Smetožer

Veliki zmagovalci Smetožerja so učenci podružnične šole Krašnja

Letošnja pomlad je na Grinijevem spletnem mestu potekala v znamenju igrice Smetožer. V igri je sodelovalo 15 šol iz Domžal in širše okolice.

Grini z zmagovalci PŠ Krašnja pred Smetožerjem

V vsakem sodelujočem razredu je tisti učenec, ki je dosegel največje število točk, postal razredni zmagovalec. Grini je razredne zmagovalce obiskal in obdaril z nahrbtniki.

Izmed vseh sodelujočih šol pa je največje skupno število točk dosegla podružnična šola Krašnja. Kot se za zmagovalce spodobi, bo njihov uspeh viden dlje časa. Namreč, eno naših smetarskih vozil smo polepili s pisanimi izdelki učencev iz PŠ Krašnje.
 

Nad ozaveščevalno akcijo in zanimivim obiskom pa niso bili navdušeni samo otroci temveč tudi učitelji. Ravnateljica OŠ Janko Kersnik Brdo pri Lukovici, dr. Anja Podlesnik Fetih je dejala, da so otroci nad omenjeno kampanjo navdušeni: »Šola kot izobraževalna institucija učence tudi vzgaja. Ena izmed prioritet je tudi skrb za okolje, vzgajanje v tem duhu  in skrb za ločevanje odpadkov. Vsekakor tovrstne akcije podpiram. Me veseli, da smo se kot šola vključili v tovrstno akcijo. Pohvalim lahko vse učence, v tem primeru pa še posebej našo podružnično šolo Krašnja, naš kolektiv, da so se tako zavzeto in zagnano lotili in dosegli lepo nagrado, se pravi prvo mesto.«

Po besedah Katarine Bergant, učiteljice 3. razreda v podružnični šoli Krašnja, so otroci vsako leto nad nagradno igro Prodnika zelo navdušeni: »Rišejo, barvajo, igrajo igrico in nabirajo točke. Poleg tega pa se še učijo ločevati odpadke.« Zaupala nam je še, da so zelo ponosni, da so zmagovalci. Tudi zaradi tega, ker so majhna šola.

PŠ Krašnja iskreno čestitamo za zmago, vsem ostalim pa se srčno zahvaljujemo za sodelovanje. Poslavljamo se do prihodnjega leta, ko bomo ponovno pripravili kaj zanimivega.

Oblikovanje in izvedba: ENKI