Zapri

Iskalnik

Grinijevo časnikovanje

Katera naslovnica bo krasila prvi Grinijev časnik?

Vabimo vas, da na Grinijevi spletni strani všečkate naslovnice za Grinijev časnik, ki so jih ustvarili učenci drugih in tretjih razredov osnovnih šol z območja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. 

Okoljska vzgoja najmlajših je zelo pomembna, saj otrokom vgrajuje vrednote, ki jih potem spremljajo celo življenje. Zato maskota Javnega komunalnega podjetja Prodnik, sedaj že dobro prepoznan in nadvse priljubljen vesoljček Grini, tudi v letošnjem letu nadaljuje z ozaveščanjem otrok v sodelovanju s šolami in vrtci.

Drugi in tretji razredi osnovnih šol z območja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče ravno v tem času sodelujejo pri ustvarjanju Grinijevega prvega časopisa za otroke, ki bo pokrival okoljske teme, kot je ločevanje odpadkov, kako odpadki dobijo novo življenje, pot vode vode, za popestritev pa tudi nekaj miselnih ugank na te teme. Grini pa je učence povabil tudi k ustvarjanju naslovnice.

Vse prejete naslovnice so objavljene na Grinijevi spletni strani, kjer do 10. 3. 2019 poteka všečkanje oziroma glasovanje za najboljšo naslovnico. Naslovnica, ki bo prejela največ všečkov in hkrati tudi največ glasov s strani žirije, bo postala čisto prava naslovnica Grinijevega časopisa. Vabljeni h glasovanju čisto vsi.

Oblikovanje in izvedba: ENKI