Iskalnik

Privoščite si osvežitev s čisto pitno vodo iz pitnika

Privoščite si osvežitev s čisto pitno vodo iz pitnika

V vročih poletnih dneh je nujno zadostno uživanje brezalkolnih pijač, najbolj priporočljivo je uživanje vode. Med opravki po mestu ali preživljanju prostega časa v naravi je zato osvežitev na enem izmed pitnikov, ki nudijo svežo in čisto pitno vodo, še kako dobrodošla.

V pitnike priteka voda iz javnega vodovodnega sistema, zato je uživanje te vode ravno tako varno, kot uživanje vode iz pipe doma. Vsi pitniki so postavljeni v bližini vodovodnega sistema, da se voda ne zadržuje predolgo v ceveh in se v običajnih razmerah ne segreva. V obdobju dalj časa trajajočih visokih temperatur pa je priporočljivo vodo iz pitnika pred pitjem toliko iztočiti, da iz pipe priteče sveža voda.

Pitniki so v občinah Domžale in Mengeš na voljo na najbolj obiskanih mestih, in sicer v središču Domžal (na avtobusni postaji in na Kolodvorski ulici pred študentskim servisom), ob Kamniški Bistrici in pod Šumberkom ter na nekaterih igriščih. V občini Mengeš so na voljo trije pitniki, in sicer v športnem parku pri teniških igriščih, pri zajetju Pristava na Ropretovi cesti in na Mengeškem polju pri kapelici.

Vse lokacije pitnikov v občinah Domžale in Mengeš si lahko ogledate tukaj.

Pitniki žal včasih postanejo tarča objestnežev, poleg tega pa so izpostavljeni različnim vremenskim razmeram, zato se kljub rednemu vzdrževanju in čiščenju lahko zgodi, da bo pitnik poškodovan ali umazan. V takšnem primeru bomo veseli vašega obvestila, da bomo lahko čim hitreje poskrbeli za čistočo in tehnično brezhibnost pitnika.

Oblikovanje in izvedba: ENKI