Iskalnik

Odgovor na očitke o podjetju Prodnik, ki so se pojavili v javnosti

Odgovor na očitke o podjetju Prodnik, ki so se pojavili v javnosti

V zadnjih dveh mesecih g. Tomaž Ličen, ki je v podjetju Prodnik zaposlen kot vzdrževalec I, in g. Blaž Jazbec, ki je v podjetju zaposlen kot monter, v javnosti intenzivno, brez izbire sredstev, širita mnoge neresnične očitke o delovanju podjetja Prodnik.  V zvezi z njunimi očitki poudarjamo, da podjetje Prodnik posluje zakonito in spoštuje vse obveznosti s področja delovnopravne zakonodaje. 

Prav tako poudarjamo, da gospoda za svoje očitke v vsem tem času nista predložila nobenih dokazil.

G. Ličen in g. Jazbec sta domnevno ustanovila nov Sindikat delavcev v vzgojni, izobraževalni in raziskovalni dejavnosti, glede katerega nočeta posredovati nobenih podatkov o reprezentativnosti. Zapletla sta se v odprt konflikt z obstoječim reprezentativnim sindikatom komunalne dejavnosti JKP Prodnik, v katerega je včlanjenih polovica vseh zaposlenih v podjetju, in s Svetom delavcev podjetja Prodnik.

Obžalujemo, da zato, ker s svojimi idejami nista uspela prepričati svojih sodelavcev v podjetju, sedaj javno blatita tako delovanje reprezentativnega sindikata v podjetju, sveta delavcev kot tudi vodstva podjetja z izmišljenimi obtožbami, in za to izkoriščata tudi obdobje, ko so zaradi epidemije novega koronavirusa vse naše sile in misli usmerjene v izvajanje ukrepov za varno in zanesljivo izvajanje nujnih storitev, ki so življenjskega pomena za naše uporabnike.

 

Oblikovanje in izvedba: ENKI