Iskalnik

Objavljamo drugi Grinijev časnik

Objavljamo drugi Grinijev časnik

Z največjim veseljem objavljamo drugi Grinijev časnik - tokrat je posvečen najbolj dragoceni tekočini na svetu – vodi.

Grinijev časnik je rezultat natečaja Grinijevo časnikovanje, ki smo ga v Javnem komunalnem podjetju Prodnik organizirali za učence drugih in tretjih osnovnih šol. Učence smo obiskali v šolah in jih povabili k ustvarjanju na teme, povezane z vodo: človek in voda, vodni krog, kaj ne spada v kanalizacijo in recepti za napitke z vodo. Prejeli smo več kot 350 čudovitih izdelkov, med katerimi ni bilo enostavno izbrati najboljših, saj so bili vsi dobri, predvsem pa vsak izmed njih nekaj posebnega. Poslane risbice si lahko ogledate na spletni strani www.grini.si.

Zaradi trenutnih razmer letošnji Grinijev časnik najprej objavljamo v elektronski različici. Vabimo vas, da si ga preberete in si ogledate prekrasne izdelke učencev. Če imate doma mladega nadobudneža, lahko kakšno stran, predvsem tiste z zanimivimi nalogami, tudi natisnete. Prepričani smo, da bo v teh dneh dobrodošla, zabavna in kakovostna popestritev prostega časa.

Tiskane izvode časnika bomo med učence drugih in tretjih razredov razdelili takoj, ko bodo razmere to dopuščale, prav tako nagrade avtorjem objavljenih izdelkov.

Vsem, ki so poslali svoje prispevke, se zahvaljujemo za trud in sodelovanje. Če bodo otroci takšnemu načinu razmišljanja sledili tudi v prihodnje in v skladu z njim tudi ravnali, bo iz naših pip še dolgo tekla čista pitna voda.

Grinijev  časnik, št. 2 (april 2020)

Oblikovanje in izvedba: ENKI