Iskalnik

Izšel je prvi Grinijev časnik

Izšel je prvi Grinijev časnik

Predstavljamo prvi Grinijev časnik, ki je nastal v sodelovanju z drugimi in tretjimi razredi osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica. 

 

V februarju 2019 je potekal natečaj Grinijevo časnikovanje, v okviru katerega smo otroke spodbudili k razmisleku o okoljskih temah in ustvarjanju naslovnic in prispevkov za prvi Grinijev časopis. Vse prejete naslovnice smo objavili na spletni strani grini.si, najboljše po mnenju tričlanske žirije pa tudi v časopisu. Prav tako so v časopisu objavljeni najbolj izvirni in vsebinsko močni prispevki – od miselnih nalog in ugank do likovnih zgodb, pesmi in spisov na teme ločevanja, ponovne uporabe in vode. 

Žirija je imela izredno težko nalogo, saj je morala za objavo v časopisu izbirati med več kot 300 naslovnicami in več kot 80 prispevki, med katerimi ni bilo slabega – bili so samo dobri in še boljši. Zmagovalka letošnjega natečaja je postala OŠ Mengeš, saj so učenke in učenci te šole poslali več kot 170 zanimivih in vsebinsko močnih izdelkov, poleg tega pa je bila naslovnica, ki so jo ustvarili v 2.b, izbrana za naslovnico časopisa. Zato si je šola prislužila pokal za najbolj grinastično šolo 2019.

Vabimo vas, da si Grinijev časnik s čudovitimi izdelki otrok ogledate tudi vi, obenem pa se seznanite s pravili ločevanja odpadkov in načeli varovanja okolja: Grinijev časnik

Če želite tiskano različico časnika, nam pišite na grini@jkp-prodnik.si in poslali vam jo bomo na vaš naslov.

Oblikovanje in izvedba: ENKI