Iskalnik

Grini svoje mlade pomočnike razveselil z Grinijevim zabavnikom

Grini svoje mlade pomočnike razveselil z Grinijevim zabavnikom

Že poznate našega Grinija? To je vedno nasmejani vesoljček, ki na Zemljo prihaja s prav posebno misijo – ozaveščati mlade o pomenu varovanja okolja. V Javnem komunalnem podjetju Prodnik skupaj z njim vsako leto pripravimo posebno ozaveščevalno akcijo za mlajše osnovnošolce, saj se zavedamo, da je skrb za okolje treba ponotranjiti že v otroških letih. Otroci so odlični ambasadorji varovanja okolja, z veseljem se učijo in so ponosni, da lahko prispevajo svoj delež k ohranjanju našega planeta.

Na sliki je naslovnica Grinijevega zabavnika in labirint.

Grini tokrat zaradi slabe epidemiološke situacije učencev žal ni mogel obiskati v šolah, je pa zanje pripravil Grinijev zabavnik – revijo, polno zabavnih nalog na teme ločevanja odpadkov, recikliranja, pitne vode in varovanja okolja na splošno. Prosil je učitelje, da ga razdelijo med učence drugih in tretjih razredov, ki so v zabavniku iskali nagradno geslo, s katerim so lahko sodelovali v nagradnem žrebanju.

Učenci so pridno reševali naloge in pošiljali nagradne kupončke. Izmed vseh prejetih, pravilno izpolnjenih kupončkov, je Grini izžrebal 30 nagrajencev, ki so prejeli Grini sestavljanko (puzzle). Nagrajenci so objavljeni na Grinijevi spletni strani www.grini.si, na kateri je prava zakladnica pojmov s področja ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo in odvajanja odpadne vode, poleg tega pa se otroci lahko preizkusijo v ločevanju odpadkov v zabavnih igricah.

Veseli nas, da otroci ter njihovi učitelji in starši radi sodelujejo v Grinijevih ozaveščevalnih akcijah, saj le s skupnimi močmi lahko poskrbimo za lepšo prihodnost naših zanamcev. Vsem otrokom se zahvaljujemo za njihov prispevek k varovanju okolja, učiteljem in staršem pa njihov za pomemben prispevek k okoljski vzgoji in podporo našim prizadevanjem.

Oblikovanje in izvedba: ENKI