Iskalnik

Grini podelil pokal za najbolj grinastično šolo 2019

Grini podelil pokal za najbolj grinastično šolo 2019

Grini je obiskal OŠ Mengeš ter učencem drugih in tretjih razredov izročil zasluženi pokal za najbolj grinastično šolo v letu 2019. Obenem je mednje razdelil tudi prvi Grinijev časnik z izvirnimi prispevki izpod rok učenk in učencev na teme ločevanja odpadkov, ponovne uporabe in pomena vode.

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik veliko pozornosti namenjamo ozaveščanju najmlajših in z veseljem sodelujemo z vrtci in šolami na različne načine. Za mlajše osnovnošolce vsako leto pripravimo posebno nagradno igro ali natečaj, s čimer želimo spodbuditi učence, da razmišljajo o vplivu ravnanja ljudi na okolje. Prepričani smo, da je z okoljsko vzgojo treba začeti zelo zgodaj, saj otroci skrb za okolje ponotranjijo in upamo, da bodo generacije za nami znale lepše poskrbeti za naš planet.

Pri ozaveščanju nam pomaga naša maskota, prijazni vesoljček Grini, ki se ga otroci ob njegovem obisku neizmerno razveselijo. Tokrat je otroke drugih in tretjih razredov osnovnih šol povabil, da mu pomagajo pri ustvarjanju njegovega prvega časopisa, ki smo ga poimenovali Grinijev časnik. Otroci so lahko ustvarili svojo naslovnico ali pa naredili prispevek o različnih ekološko obarvanih temah.

Žirija je imela izredno težko nalogo, saj je morala za objavo v časopisu izbirati med več kot 300 naslovnicami in več kot 80 prispevki, med katerimi ni bilo slabega – bili so samo dobri in še boljši. Zmagovalka letošnjega natečaja je postala OŠ Mengeš, saj so učenke in učenci te šole poslali več kot 170 zanimivih in vsebinsko močnih izdelkov, poleg tega pa je bila naslovnica, ki so jo ustvarili v 2.b, izbrana za naslovnico časopisa. Zato si je šola prislužila pokal za najbolj grinastično šolo 2019.

Vsem, ki so ustvarjali za Grinijev časnik, se zahvaljujemo za trudi in čas, ki so ga v to vložili. Tako učenkam in učencem kot seveda tudi učiteljicam, učiteljem in ravnateljem in ravnateljicam, ki podpirajo naše projekte. Prepričani smo, da bomo s skupnimi močmi pripomogli k ohranjanju čistega okolja in s tem tudi virov čiste pitne vode.

Vse naslovnice so objavljene na spletni strani www.grini.si/igralnica/grinijevo-casnikovanje/galerija - vabljeni k ogledu, ker so res čudovite.

Oblikovanje in izvedba: ENKI