Iskalnik

Ekološki otoki

Kje se nahajajo zbiralnice za ločeno zbiranje odpadkov oz. ekološki otoki?

 

 

 

 

V občini Domžale je skupno 123 ekoloških otokov, v občini Trzin 28, v občini  Lukovica 22, v občini Mengeš 24 ter v občini Moravče 20. Njihove lokacije si lahko ogledate na spodnjem zemljevidu.

V podjetju se zavedamo, da s približevanjem zbiralnic k domovom prebivalcev poenostavimo ločevanje odpadkov in tako marsikaterega prebivalca prepričamo, da začne ločevati. Vsak zabojnik je opremljen z napisom, ki obvešča kaj v zabojnik sodi in kaj ne. Zabojniki so eden izmed najpomembnejših virov ozaveščanja prebivalstva, saj so postavljeni po vseh petih občinah. Poleg standardnih zabojnikov (za papir in steklo) je ponekod možno v zbiralnico pripeljati tudi odvečna oblačila, in sicer jih lahko odložite v zabojnik Humana.

Na nekaterih ekoloških otokih pa so postavljeni tudi zbiralniki za odpadno elektronsko in električno opremo (OEEO) in baterije, v katere lahko odložite male gospodinjske aparate in ostalo malo opremo in orodje, prenosne baterije in akumulatorje ter računalniško opremo in zabavno elektroniko.

 

Ne spreglejte

Obnove vodovodnega in kanalizacijskega omrežja - zapore cest

V ponedeljek, 2. 10. 2023, se pričnejo investicijsko vzdrževalna dela na vodovodu in kanalizaciji na VI. in delu VIII. ulice na Homcu.

Preberi vse
Oblikovanje in izvedba: ENKI