Zapri

Iskalnik

Ekološki otoki

Kje se nahajajo zbiralnice za ločeno zbiranje odpadkov oz. ekološki otoki?

 

 

 

 

V občini Domžale je skupno 120 ekoloških otokov, v občini Trzin 20, v občini  Lukovica 22, v občini Mengeš 22 ter v občini Moravče 20. Njihove lokacije si lahko ogledate na spodnjem zemljevidu.

V podjetju se zavedamo, da s približevanjem zbiralnic k domovom prebivalcev poenostavimo ločevanje odpadkov in tako marsikaterega prebivalca prepričamo, da začne ločevati. Vsak zabojnik je opremljen z napisom, ki obvešča kaj v zabojnik sodi in kaj ne. Zabojniki so eden izmed najpomembnejših virov ozaveščanja prebivalstva, saj so postavljeni po vseh petih občinah. Poleg standardnih zabojnikov (za papir in steklo) je ponekod možno v zbiralnico pripeljati tudi odvečna oblačila, in sicer jih lahko odložite v zabojnik Humana ali ASA.

Na nekaterih ekoloških otokih pa so postavljeni tudi zbiralniki za odpadno elektronsko in električno opremo (OEEO) in baterije, v katere lahko odložite male gospodinjske aparate in ostalo malo opremo in orodje, prenosne baterije in akumulatorje ter računalniško opremo in zabavno elektroniko.

 

Ne spreglejte

Hidranti so namenjeni zagotavljanju požarne varnosti

Brez soglasja upravljavca vodovodnega omrežja se sme voda iz hidranta uporabiti zgolj za gašenje požarov in odpravljanje posledic elementarnih nesreč.

Preberi vse
Oblikovanje in izvedba: ENKI