Iskalnik

Otroci iz Vrtca Urša ustvarili okraske za Grinijevo eko božično drevesce

Otroci iz Vrtca Urša ustvarili okraske za Grinijevo eko božično drevesce

Začel se je veseli december in praznično vzdušje se stopnjuje. Okrašujemo, kupujemo darila, se družimo. Pri tem smo lahko bolj ali manj okolju prijazni. V Javnem komunalnem podjetju Prodnik si prizadevamo biti okolju prijazni ob vseh priložnostih, zato smo izjemno veseli sodelovanja z Vrtcem Urša tudi v teh prazničnih dneh. Otroci so namreč skupaj z vzgojitelji in vzgojiteljicami izdelali čudovite eko okraske, ki so jih slavnostno predali Griniju, maskoti Javnega komunalnega podjetja Prodnik, ki otroke spodbuja k ločevanju in zmanjševanju količine odpadkov pa tudi k skrbi za okolje na splošno.

Na sliki je maskota Grini, ki okrašuje smrekico z eko okraski.

Vrtec Urša se je pridružil Grinijevi pobudi, da z otroki ustvarijo izdelke iz odpadnih ali naravnih materialov. S pobudo smo želeli ozaveščati, da ne potrebujemo vedno novih izdelkov, ampak da lahko uporabimo nekaj, kar bi sicer postalo odpadek (odpadna embalaža, sladoledne palčke …) oziroma kar nam ponudi narava (odpadlo listje, storžki, veje). S takšnim načinom razmišljanja in delovanja namreč lahko pomembno prispevamo k zmanjševanju količine nastalih odpadkov, s katerimi vse preveč obremenjujemo naše okolje.

Nastali so prekrasni okraski, ki so jih otroci ponosno predali Griniju in mu ob predaji tudi pripravili lep sprejem. Grini je okraske že obesil na svoje božično drevesce, ki bo po novem letu posajeno nazaj v naravo, čudoviti eko okraski pa bodo shranjeni za prihodnje leto.

Direktor Javnega komunalnega podjetja Prodnik, Marko Fatur, je ob tem povedal: »Že vrsto let izvajamo različne akcije ozaveščanja najmlajših in resnično smo veseli sodelovanja vrtcev in šol, saj le z njihovo pomočjo lahko dosežemo tako veliko število otrok. Ta projekt je eden izmed mnogih primerov odličnega sodelovanja, ki je nastalo zaradi skupnega cilja – da otroci ponotranjijo vrednote odgovornosti do okolja z namenom, da ohranjamo okolje in čisto pitno vodo za prihodnje generacije. Zaposlenim v Vrtcu Urša se zahvaljujemo za vse dosedanje sodelovanje in se že veselimo prihodnjih skupnih družbeno odgovornih projektov.«

Naj bodo tudi vaši letošnji prazniki obarvani okolju prijazno.

Okrasek iz kartonske rolice na smreki.

Oblikovanje in izvedba: ENKI