Zapri

Iskalnik

Kaj je letošnjo pomlad počel Grini?

Kaj je letošnjo pomlad počel Grini?

V Javnem komunalnem podjetju Prodnik se zavedamo, kako pomemben je skrben in odgovoren odnos prebivalcev do njihovega okolja, zato veliko pozornosti namenjamo ozaveščanju najmlajših, ki se vsako pomlad razveselijo obiska vesoljčka Grinija. Grini namreč vsako leto za mlajše učence pripravi zabavno in poučno nagradno igro, s katero otroke spodbuja k ločevanju odpadkov, varovanju vodnih virov in skrbi za okolje.

Letošnjo pomlad se je naš super junak Grini soočil s težavnim Smetolovajem, ki včasih malo ponagaja in razmetava naokoli smeti. Oblikovali smo namreč poučno družabno igro, ki so prejeli vsi učenci 2. in 3. razredov osnovnih šol na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče, z namenom, da jih na zabaven način spodbudimo k razmišljanju o pomenu ločevanja odpadkov, varovanja virov pitne vode in spoštljivega odnosa do okolja, v katerem živijo, skozi igro pa k razmišljanju o tej tako pomembni tematiki privabijo tudi svoje prijatelje, starše in ostale sorodnike.

OTROCI SO USTVARILI VEČ KOT 530 ČUDOVITIH SMETOLOVAJEV

Učence 2. in 3. razredov (skoraj 1500 otrok) smo nato povabili, da narišejo Smetolovaja, kot si ga sami predstavljajo, in tako sodelujejo v nagradni igri. Ponosni in veseli smo, da so v Grinijevi ozaveščevalni akciji zelo aktivno sodelovale prav vse osnovne šole na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče. Svojega Smetolovaja je ustvarilo več kot 500 otrok in določanje nagrajencev še zdaleč ni bila lahka naloga. Izmed vseh prispelih izdelkov je namreč tričlanska žirija izbrala najboljše tri in jih nagradila z družinskimi vstopnicami za obisk Muzeja iluzij.

Nagrajene Smetolovaje si lahko pogledate tukaj: http://www.grini.si/novice/znani-so-nagrajenci-nagradne-igre-grini-smeto....

GRINI JE PRIPRAVIL EKO DELAVNICO TUDI OB PRAZNOVANJU OBČINE DOMŽALE V ČEŠMINOVEM PARKU, OTROCI PA SO SI LAHKO OGLEDALI TUDI NAŠ SMETARSKI KAMION.

GRINI SE JE UDELEŽIL TUDI RAJANJA Z DOMŽALSKIMI MASKOTAMI IN OTROKI.

Foto: Karin Božič

SKUPAJ S SMETARJI JE OBISKAL TUDI VSE ENOTE VRTCA URŠA.

Z veseljem ugotavljamo, da je Grini med otroki že prava zvezda, ki pozitivno vpliva na njihov odnos do okolja in se skupaj z njim že veselimo naslednjega projekta.

Oblikovanje in izvedba: ENKI